Sluit video

Theedoeken voor Lourdes

dinsdag 20/9/2016

Play

In ‘Ik Geloof: Theedoeken voor Lourdes’ vertelt Ans Captijn uit Alkmaar over Lourdes. Met enkele anderen zet ze zich in om voor hulpbehoevende pelgrims de bedevaart financieel mee mogelijk te maken.

“Mijn vader is in 1954 voor het eerst naar Lourdes gegaan. Hij was invalide. We wisten helemaal niet hoe hij erover zou denken, maar hij is meegegaan. Toen hij terugkwam, was hij zo verschrikkelijk moe dat hij zei: Nooit meer! Maar na verloop van tijd was hij een beetje uitgerust. En toen zei hij: Als ik op m’n knieën naar Lourdes kon, dan ging ik. Daar waren wij zo ontzettend verbaasd over dat we ons afvroegen: wat is dat?”

Omdat ze zelf verpleegkundige was, reisde ze eerst mee naar Lourdes als verpleegster. Later werd ze hotelleidster. Nu verkoopt ze samen met anderen theedoeken voor Lourdes. “Wij proberen op alle mogelijke manieren geld te verzamelen om de mensen die naar Lourdes willen te subsidiëren. Want de reis is vrij kostbaar.”

Van allerlei handdoeken en theedoeken zijn leuke, kleine verpakte geschenkjes gemaakt. Ans: “Een paraplu, een afwasborstel. Die kun je aan mensen geven als cadeautje. De opbrengst is voor de mensen om naar Lourdes te gaan. Zij ontlenen daar zoveel steun aan, dat ze weer jaren verder kunnen. Dus is voor mij geloven, Lourdes, de bedevaart vreselijk belangrijk, vanwege die mensen.”

AnsCaptijn_2_950pix

Geloven, Lourdes, de bedevaart zijn vreselijk belangrijk.

 

Meer van:

Toen wist ik: ik wil katholiek zijn

Lees verder

Ik ging op bedevaart met een heel concrete vraag

Lees verder

Ik kreeg een duwtje van God

Lees verder

‘Er moet iets meer zijn en ik wil het graag ervaren’

Lees verder

Wij bidden met onze kinderen

Lees verder

De Kerk geeft jou steuntjes in de rug

Lees verder

Het was tijd om naar huis te komen

Lees verder

Kinderkerk: Hoe doe je dat?

Lees verder