Start opnames over geloof en zorg

donderdag 15/9/2016

Binnenkort starten de opnames voor een nieuwe vierdelige serie filmpjes op katholiekleven.nl over de zorg. Zorg voor zieken is een van de werken van barmhartigheid. Mensen die werken in de zorg en zij die zorg ontvangen, hebben daar dus dagelijks en heel direct mee te maken. Via Facebook vraagt de redactie van katholiekleven.nl aan volgers welke vragen zij hebben voor deze serie en wat zij zouden willen weten.

Bijvoorbeeld: Bestaat er zoiets als ‘katholieke zorg’? Is zorg hetzelfde als naastenliefde? Ben je er als gelovige toe verplicht?

Katholiekleven.nl gaat op bezoek bij een geestelijk verzorger in een verpleeghuis en zal hem vragen naar zijn werk. Wat kan hij doen voor de mensen? Daarnaast wordt gesproken met mensen die zorg ontvangen en mensen die zorg geven. Wat maken zij mee en wat hebben zij aan hun geloof? Ook gaat katholiekleven.nl met een theoloog op zoek naar het antwoord op de vraag: wat leert de Kerk in het katholieke sociale denken over de zorg?

Reageren kan via het bericht op Facebook of via een mail naar contact@katholiekleven.nl.

Paus Franciscus

De filmpjes sluiten aan bij het Heilig Jaar van de Barmhartigheid. Paus Franciscus heeft dit jaar uitgeroepen. Hij vestigt ermee de aandacht op barmhartigheid en de concrete werken van barmhartigheid. Zoals de zorg voor zieken. Jezus zegt in het evangelie: “Ik was ziek en gij hebt Mij bezocht” (Matteüs 25, 36). Paus Franciscus geeft zelf het goede voorbeeld. Bekijk de filmpjes over zijn ‘gebaren van barmhartigheid’ op katholiekleven.nl/paus-franciscus

Barmhartigheid

De vierdelige serie over barmhartigheid en zorg is de tweede in de rubriek ‘De Documentaire’ op katholiekleven.nl. De eerste serie belicht het thema barmhartigheid vanuit diverse invalshoeken: de praktijk, de wetenschap, de Kerk. Kijk via katholiekleven.nl/de-documentaire

2016-05-25_2016_Katholiekleven_Slider12

Meer nieuws: