Podcast #6 Over Taizé, de WJD en de liefde

donderdag 16/11/2017

In deze podcast spreekt katholiekleven.nl met Lieke van Wijngaarden en Martijn Erkens over Taizé, de Wereldjongerendagen én over de liefde. In mei 2018 trouwen ze: “We vieren onze liefde en de verbondenheid met God.”

Martijn groeide van kleins af aan op met het katholieke geloof. Voor Lieke was dat anders. Ze reisde naar Taizé en in 2008 naar de Wereldjongerendagen in Australië. “Daar ben ik zo geraakt door het katholieke geloof, dat ik dacht: volgens mij heb ik mijn weg gevonden.” Ze liet zich dopen en werd opgenomen in de Katholieke Kerk.

Ze leerden elkaar kennen rond de Europese ontmoeting van de broeders van Taizé in Rotterdam (jaarwisseling 2010-2011). Lieke is inmiddels tien keer in Taizé geweest en Martijn zes keer. Was het liefde op het eerste gezicht en zijn ze nu 24/7 katholiek en met God bezig?

“Als je mij vraagt of ik tijd maak om te bidden, dan doe ik dat eigenlijk heel de dag door. Ik denk dat je die relatie zo met God mag hebben. Dus dat is wel 24/7,” vertelt Martijn. “Heel vaak juichen we van binnen, en evenementen als de Wereldjongerendagen moedigen ons aan om net wat meer van buiten te juichen.” Ook in het dagelijkse leven. Hoe? Luister de podcast!

Volg ons
via iTunes
via SoundCloud
via RSS-feed

Meer nieuws: