Podcast #2 Danny Hakvoort ontmoet in Rome bisschoppen, kardinalen en professoren

maandag 9/10/2017

“Het zijn bisschoppen en kardinalen. Die hebben die positie gekregen, omdat ze enige levenservaring hebben. Maar zij hebben andere levenservaring dan jongeren, zeggen ze, en daarom gaan ze met ons in gesprek.”

Danny Hakvoort (24) is in september in Rome voor een congres over jongeren, geloof en roeping. Hij spreekt er met bisschoppen, kardinalen en professoren uit de hele wereld. En hij ontmoet andere jongeren, zo’n vijftien à twintig, die net als hij zijn uitgenodigd door het Vaticaan.

“Toen ik hier naartoe ging dacht ik: wat gaat het worden? Ik vond het nogal spannend. Ik voel me niet de beste theoloog, ik voel me niet de beste sociaal werker. En dan word je ineens uitgenodigd om je verhaal te delen in het Vaticaan.” Danny is ook kok. Hoe dat uitpakt, hoor je in de podcast!

In Rome beijvert Danny zich voor een vervolg van de jongerenontmoeting. Het Vaticaan heeft bekendgemaakt dat een dergelijke ontmoeting er zal komen van 19 tot 24 maart 2018 (Palmzondag/Wereldjongerendag).

Deze podcast is onderdeel van de podcast pilot van katholiekleven.nl. Katholiekleven.nl maakt dit najaar enkele podcasts als ‘pilot’ om te kijken hoe je inhoudelijk tot interessante rubrieken komt en hoe de techniek werkt. De podcasts gaan over jongeren, geloof en roeping. In oktober 2018 wordt in Rome een algemene bisschoppensynode gehouden met dit thema.

Volg ons
– via iTunes
– via SoundCloud
– via RSS-feed

 

Meer nieuws: