Podcast #11 Mgr. Woorts: Dit is een goed jaar voor een bedevaart

woensdag 17/1/2018

In deze podcast spreekt katholiekleven.nl met Mgr. Woorts over de bedevaarten en zijn eigen allereerste bedevaart: “Dat was een fantastische, geweldige, indringende ervaring.” Het was 1979 en de bisschop herinnert zich die bedevaart als de dag van gisteren. Wat maakte die reis zo bijzonder?

Katholiekleven.nl sprak de hulpbisschop van het Aartsbisdom Utrecht op 13 januari tijdens de landelijke ontmoetingsdag voor vrijwilligers en pelgrims van de VNB. “We zijn pelgrims, op weg naar God,” vertelt de bisschop. “Een bedevaart verdiept ons geloof en onze band met God. Ieder mens is op weg met zijn eigen bagage, zijn of haar eigen verhaal, zijn geloof, vragen, zorgen en blijdschap. Dat verbindt enorm.”

Mgr. Woorts is bisschop-referent voor de bedevaarten. Wat was de meest recente bedevaart die hij maakte? En welke boodschap heeft hij, stel dat je nog nooit of al lang niet meer op bedevaart bent geweest?

Luister naar de podcast, waarin de bisschop onder meer ook vertelt over Lourdes en Fatima en de oproep van Maria om aanhoudend te bidden. De Nederlandse bisschoppen willen die oproep door laten klinken en hopen dit jaar met zoveel mogelijk mensen de rozenkrans te bidden.

Volg de podcasts via
via iTunes
via SoundCloud
via RSS-feed

Meer nieuws: