Paus Franciscus: “Jullie zijn kostbaar in Gods ogen”

vrijdag 19/5/2017

“Voor Jezus is ziekte nooit een obstakel om mensen te ontmoeten, eerder het tegendeel. Hij leert ons dat de menselijke persoon altijd kostbaar is, altijd bekleed met een waardigheid die niets of niemand kan afpakken. Ook een ziekte kan dat niet. Kwetsbaarheid is niet iets slechts. Ziekte, die een uiting is van kwetsbaarheid, kan en mag ons niet doen vergeten dat onze waarde in de ogen van God onbetaalbaar is.” Dit zegt paus Franciscus op donderdag 18 mei in Rome. De paus ontmoet er mensen met de ziekte van Huntington. “Jullie zijn kostbaar in Gods ogen, jullie zijn kostbaar in de ogen van de Kerk,” benadrukt hij.

Tegen de meegekomen families zegt hij dat ze ontzettend belangrijk zijn, omdat ze zich bekommeren en tochtgenoot zijn van hun zieke familieleden. “Ook voor jullie is de weg vaak zwaar en moeilijk,” stelt hij vast. Daarom bemoedigt hij ook hen. “De familie is de bevoorrechte plaats van leven en waardigheid,” zegt hij. “En jullie kunnen samen bouwen aan dat netwerk van solidariteit en hulp, waartoe de familie geroepen is.”

2017-05-18_01459_18052017_1000

De paus spreekt de hoop uit dat God het werk mag zegenen van de mensen die in de zorg werken. En tegen allen zegt hij: “Jullie zijn een grote en gemotiveerde gemeenschap. Ik hoop dat ieder van jullie mag getuigen van de hoop die Christus ons heeft gegeven, zowel degenen die lijden onder de ziekte en degenen die elke dag opnieuw hard werken om de zieken te ondersteunen bij al hun pijn en moeilijkheden. Zelfs door het lijden loopt er een pad van het overvloedig goede, dat we samen kunnen gaan.”

2017-05-18_01140_18052017_1000

Bron: Zenit
Foto © Servizio Fotografico – L’Osservatore Romano

 

Meer nieuws: