Paus en patriarch roepen op tot andere houding

vrijdag 1/9/2017

“Het menselijke milieu en het natuurlijke milieu laten samen een achteruitgang zien. Die achteruitgang van de planeet weegt zwaar op de meest kwetsbare mensen. Klimaatverandering raakt degenen, die waar dan ook ter wereld in armoede leven, het eerst en het meest.” Dit schrijven paus Franciscus en patriarch Bartholomeus in een gezamenlijke boodschap.

De boodschap van de paus en de patriarch verschijnt vandaag op de Wereldgebedsdag voor de Zorg voor de Schepping (1 september). Tegen de achtergrond van recent het natuurgeweld in Azië en in Texas, met alle schrijnende situaties die de overstromingen met zich meebrengen, roepen de paus en de patriarch iedereen op tot gebed. Met als doel: verandering.

“We nodigen alle mensen van goede wil uit tot gebed voor de schepping,” schrijven ze. “We willen God danken voor het geschenk dat de schepping is en beloven om ons in te zetten voor de zorg voor de schepping en het behoud ervan voor de toekomstige generaties.” Gebed moet het hart zijn van de verandering die nodig is, geven de kerkleiders aan, omdat gebed je anders leert kijken. Dat is nodig om een andere houding aan te nemen ten opzichte van de wereld. “We moeten moedig streven naar meer eenvoud en meer solidariteit in ons leven.”

Lees de boodschap op de website van het Vaticaan
Zie ook rkkerk.nl

(Foto: Roberto Saltori, www.flickr.com)
flood_950

Meer nieuws: