Kerk viert eerste Werelddag van de Armen

dinsdag 21/11/2017

De Rooms-Katholieke Kerk vierde op zondag 19 november 2017 voor de eerste maal de Werelddag voor de Armen. Paus Franciscus initieerde deze dag op het einde van het heilig Jaar van de Barmhartigheid.

Het thema van de Werelddag van de Armen luidde: Bemin niet met woorden maar met daden. Voorafgaand aan deze dag bezocht paus Franciscus op donderdag 16 november 2017 een klein medisch centrum tegenover het Sint Pietersplein in Rome. Dit centrum is opgericht als voorbereiding op de Werelddag voor de Armen.

De hele week onderzochten en behandelden artsen armen kosteloos. De paus ontmoette enkele bezoekers van het centrum en sprak met verpleegsters van het Italiaanse Rode Kruis en enkele vrijwilligers. Voor hen was het ook een geweldige ervaring. Paus Franciscus bedankte hen voor het werk, zegende hen en bracht tijd door met de armen en behoeftigen.

Katholiekleven.nl maakt een video over de Werelddag van de Armen en een podcast. Hou de website in de gaten of abonneer je op de digitale nieuwsbrief op deze site.

Foto © Servizio Fotografico – L’Osservatore Romano
2017-11-21-werelddag-van-de-armen_950

Meer nieuws: