Katholiekleven.nl wil mensen raken

zaterdag 6/5/2017

“We willen dit jaar nog meer mensen raken met de boodschap van geloof, hoop en liefde. We geloven dat dit kan. En we hebben een paar acties om met steeds meer mensen in contact te komen.” Daphne van Roosendaal van het videokanaal katholiekleven.nl is duidelijk over de doelen in 2017: katholiekleven.nl wil groeien.

In 2016 was het nieuwe videokanaal van de Nederlandse bisschoppen nog volop in opbouw. In januari van dat jaar kwamen de eerste video’s op Youtube en startte de Facebook pagina. In mei 2016 ging de website www.katholiekleven.nl online. Van Roosendaal: “Dat is nu een jaar geleden. Sindsdien zijn we gegroeid, maar we willen meer. We zien namelijk dat katholiekleven.nl aansluit bij een behoefte.”

“We krijgen online en als we in gesprek zijn met mensen ontzettend veel positieve respons. Mensen herkennen de boodschap van geloof, hoop en liefde, en de betekenis daarvan voor zowel kerkelijke als niet-kerkelijke mensen.”

“Het aspect van de naastenliefde is bijvoorbeeld heel duidelijk herkenbaar in de video van het bezoek dat Mgr. Wiertz van Roermond bracht aan een woongroep van mensen met een beperking in zijn bisdom. ‘Fijn dat de bisschop ook aan ons denkt,’ zegt een van de bewoners. En ook in de teksten en foto’s van paus Franciscus over de liefde in het gezin is die boodschap aanwezig.”

“We krijgen online en als we in gesprek zijn met mensen ontzettend veel positieve respons.”

“Het gebruik van social media neemt alleen maar toe. En, heel belangrijk, social media zijn voor alle leeftijden. Steeds meer ouderen zijn actief op Facebook en van de groep jonger dan veertig jaar is dat ruim tachtig procent. YouTube heeft wereldwijd meer dan een miljard gebruikers. Video heeft de toekomst.”

‘Nodig katholiekleven.nl uit’

“Heel veel mensen hebben inmiddels kennisgemaakt met katholiekleven.nl. Maar er zijn ook heel veel mensen met wie we nog niet in gesprek zijn geweest,” constateert Van Roosendaal. Een van de dingen die katholiekleven.nl daarom wil doen is aanwezig zijn bij activiteiten en bijeenkomsten. “Denk aan een parochiedag. Of nodig katholiekleven.nl uit voor een inleiding over een social media stappenplan voor de parochie.”

Via de bisdommen is enkele malen de papieren nieuwsbrief van katholiekleven.nl verspreid en de komende periode krijgen de parochies ook een poster toegezonden. Van Roosendaal: “Begin mei is bovendien de website verbeterd, zodat bezoekers nog duidelijker worden uitgenodigd zich te abonneren op de maandelijkse digitale nieuwsbrief.”

Voor redacties van parochiewebsites en parochiebladen, die mee willen helpen om katholiekleven.nl te promoten, is een advertentie beschikbaar en een banner. Ook is een artikel voor het parochieblad beschikbaar. Meer informatie? Mail naar contact@katholiekleven.nl.

De banner van katholiekleven.nl:
kl_bannernb728x90

Download de poster voor parochies:
2017-05-06-poster

 

Meer nieuws: