Katholiekleven.nl over de liefde in het gezin

dinsdag 17/1/2017

“God heeft het gezin het plan toevertrouwd om de wereld ‘huiselijk’ te maken.” Met dit citaat uit Amoris laetitia (nr. 183) opent een nieuwe serie met tekst en beeld op katholiekleven.nl. Een jaar lang wordt wekelijks een nieuw citaat uit Amoris laetitia geplaatst op de website en de Facebook pagina van katholiekleven.nl.

Amoris laetitia gaat over de liefde in het gezin. Paus Franciscus schreef de tekst na de bisschoppensynodes over huwelijk en gezin in oktober 2014 en oktober 2015. Het is de zogeheten ‘postsynodale apostolische exhortatie’.

In het document verkondigt paus Franciscus de leer van de R.-K. Kerk inzake huwelijk en gezin. Daarnaast schenkt hij volop aandacht aan de moeilijkheden die mensen ondervinden om die leer te begrijpen, toe te passen en eraan vast te houden.

Bezoekers van de website van katholiekleven.nl en de Facebook pagina krijgen heel 2017 elke week een nieuw citaat uit Amoris laetitia. Het zijn toegankelijke teksten die uitnodigen om verder te lezen.

De exhortatie Amoris laetitia is uitgeven als deel 1 2016 in de serie Kerkelijke Documentatie van het SRKK. De prijs is € 17,50 per exemplaar (incl. verzendkosten, excl. € 1,10 behandelkosten). Voor bestellen, zie de website rkkerk.nl.

In het eerste jaar van katholiekleven.nl (2016) werd in de fotorubriek wekelijks een tekst uit Misericordia vultus geplaatst, over het heilig jaar van de barmhartigheid.

(Foto: Ramon Mangold)
2017_katholiekleven_slider01_rmangold

Meer nieuws: