Jacobs Ladder helpt katholiekleven.nl aan tune

maandag 11/7/2016

De filmpjes van katholiekleven.nl openen en sluiten af met een tune. Voor wie zich afvraagt waar de tune vandaan komt, de basis is genomen uit het lied Sion van het debuutalbum van Jacobs Ladder.

“Het lied gaat over de uittocht van het Joodse volk uit Egypte, op weg naar het beloofde land en specifiek de stad van God, Jeruzalem. Deze stad ligt op de berg Sion,” legt de band uit. “Vandaag de dag zijn wij als christenen het volk van God en wil God ons thuis brengen in zijn stad.”

“Het lied ‘Sion’ heeft een dubbele laag, namelijk de reis die het volk van God tijdens de uittocht van Egypte aflegt en de weg die wij als gelovige of geloofsgemeenschap maken, wordt in dit lied uitgezongen. We zijn thuis aan de voet van zijn berg, binnen de muren van zijn stad, Sion.”

Jacobs Ladder

Het lied is geschreven door Matthijs Jansen de leadzanger van de band. Jacobs Ladder is een jonge katholieke lofprijsband, die al een aantal jaren aan de weg timmert in katholiek Nederland. De band is acht jaar geleden opgericht om de muziek te verzorgen op onder andere tienerkampen van de Katholieke Charismatische Vernieuwing (KCV).

Inmiddels speelt de band niet meer alleen binnen de organisatie van de KCV. Ze worden gevraagd voor vieringen in parochies en spelen bij jongerenactiviteiten in het hele land. Recent werd bekend dat ze ook in Krakau tijdens de Wereldjongerendagen zullen spelen.

Debuutalbum

Het afgelopen jaar bracht de band het eerste album met lofprijsmuziek uit. “De roeping van Jacobs Ladder is om mensen op weg te helpen in hun relatie met God,” legt de band uit. De leden voelen zich geroepen dit te doen door middel van muziek in de katholieke liturgie, het begeleiden van aanbidding en lofprijzingen en het optreden op christelijke evenementen. Zo willen ze bijdragen aan de evangelisatie in Nederland.

Met het debuutalbum zet Jacobs Ladder die doelstelling kracht bij. “Er werd steeds vaker naar een CD van Jacobs Ladder gevraagd,” aldus de band. “Dit was een aanzet om over een productie van de plaat te gaan nadenken. We zijn zelf nummers gaan schrijven en hebben een selectie van covers samengesteld uit ons repertoire.” De plaat is in 2015 geproduceerd in samenwerking met een producer. Er is ruim een jaar aan gewerkt. In november 2015 was het zover en werd ‘At The Foot Of Your Mountain’ gepresenteerd.

Tune voor katholiekleven.nl

De band stelde het materiaal voor de tune van katholiekleven.nl graag beschikbaar. “Katholiekleven.nl probeert in beeld te brengen hoe gelovigen, gemeenschappen en de Kerk in Nederland hun katholieke geloof beleven. Dit kan kijkers raken en in beweging brengen. Daaraan wil Jacobs Ladder graag meewerken.”

2016-07-06 Band Jacobs Ladder_950-500

Meer nieuws: