‘Dit is een logo met betekenis’

maandag 12/6/2017

Op vrijdag 2 juni maakte de permanente raad van de Bisschoppenconferentie kennis met de European Design Award die katholiekleven.nl heeft gewonnen met haar logo. In een korte ontmoeting met Mgr. Van den Hende, Mgr. De Korte en Mgr. Liesen vertelde projectcoördinator Daphne van Roosendaal over de waardering voor het logo.

Katholiekleven.nl is het videokanaal van de Nederlandse bisschoppen. Mgr. Van den Hende, voorzitter van de Bisschoppenconferentie: “Het logo van katholiekleven.nl maakt op beeldende wijze duidelijk dat geloof, hoop en liefde bij elkaar horen. Het kruis van Christus en het anker van de hoop mogen alle ruimte krijgen in ons hart en in ons leven. Het logo drukt uit dat we vele harten willen winnen voor het evangelie door geloof, hoop en liefde te verspreiden.”

Daphne van Roosendaal: “De prijs is een bevestiging van de goede ontvangst die het logo krijgt. We merken in gesprekken met mensen dat het erg gewaardeerd wordt. Iedereen herkent de boodschap van geloof, hoop en liefde, en de betekenis daarvan voor zowel kerkelijke als niet-kerkelijke mensen.”

“We zien dat katholiekleven.nl aansluit bij een behoefte.”

Katholiekleven.nl wil in 2017 nog meer mensen raken. Het bereik van de website, de digitale nieuwsbrief, Facebook en YouTube vertoont een gestage groei. Het filmpje van de perspresentatie van Mgr. Van den Hout is op YouTube en Facebook nu bijna 9.000 keer bekeken.

Daphne van Roosendaal: “We zien dat de video’s goed worden bekeken. Elk filmpje heeft aan het begin altijd wat mensen die afhaken. Maar daarna kijkt men de filmpjes over het algemeen helemaal uit. We zien dus dat katholiekleven.nl aansluit bij een behoefte.”

Parochies kunnen katholiekleven.nl uitnodigen voor bijeenkomsten. Daphne van Roosendaal: “Met de positieve ervaringen van katholiekleven.nl gaan we graag met parochies in gesprek over de kansen die social media bieden. En we komen ook graag naar bijvoorbeeld een parochiedag.”

Mail naar contact@katholiekleven.nl

2017-06-02-permanente_raad_katholiekleven_1000

Meer nieuws: