Het mooiste van… Dit zijn de winnaars

maandag 23/7/2018

“Welke video, foto of podcast is jouw favoriet en waarom?” Die vraag stelde katholiekleven.nl via Facebook en de nieuwsbrief aan volgers. Uit de antwoorden zijn nu drie exemplaren verloot van het eerstvolgende nummer van ‘Kerkelijke Documentatie’.

De favoriete video van Olof Akkerman was een filmpje met vijf tips voor aanbidding, van Mgr. Van Burgsteden, hulpbisschop van Haarlem-Amsterdam. “Ik heb de waarheid ervaren van de tips en het ook mogen doorvertellen,” vertelt Olof. “Het filmpje is een mooi voorbeeld van iets heel moois heel praktisch toegankelijk maken.”

Video ‘Vijf tips voor aanbidding’ met Mgr. Van Burgsteden

Mimi Zorz en Erika van der Weijden hebben allebei dezelfde favoriete video: het bezoek van bisschop Liesen aan het Thomashuis, waar een zorgechtpaar en mensen met een verstandelijke beperking samenwonen als een gezin.

Er is één eervolle vermelding. Die is voor Rebecca Martens. Zij stuurde een e-mail, waarin ze uitlegt dat ze veel filmpjes, podcasts en foto’s mooi en bijzonder vindt. “Maar wat mij echt geraakt heeft, is het bezoek van Mgr. Liesen aan het huis waar mensen wonen met een beperking,” schrijft ze. “Het is zo bijzonder dat een bisschop een bezoek brengt aan mensen die ze toch beschouwen als de zwakkeren van de samenleving.”

“Mensen met een beperking kiezen er niet voor. Ze worden in de meeste gevallen zo geboren. Ook wij zijn kinderen van God. Ik zeg ‘wij’, omdat ook ik een beperking heb en soms ook word geconfronteerd met vooroordelen.” Rebecca waardeert daarom ook de filmpjes over paus Franciscus die een bezoek brengt aan mensen “die om wat voor reden anders zijn door wat voor omstandigheden dan ook.”

Video ‘Dit voelt als een bezoek bij vrienden’

(Foto: Jeremy Brooks)

 

Meer nieuws: