‘Geven jullie hen maar te eten’

vrijdag 8/7/2016

In juni verscheen ‘Barmhartigheid: De praktijk’ bij katholiekleven.nl. Deze korte film brengt ‘de Tafel van Franciscus’ in beeld. Dit is een maaltijdproject van Sant’Egidio in Apeldoorn. Pastoor Paul Daggenvoorde van de Apeldoornse Emmaüsparochie heeft de video bekeken. Hij is blij met het werk van Sant’Egidio in deze plaats, zoals het maaltijdproject, en vindt het een mooie minidocumentaire geworden.

Pastoor Paul Daggenvoorde: “Op zondagmorgen viert de parochie Eucharistie aan het altaar. Onder de gedaante van gebroken brood ontvangen we Christus zelf. Hij voedt en sterkt ons om zijn lichaam te worden. Aan het einde van de mis worden we gezonden om zijn missie voort te zetten. Geweldig toch zoals we dat op maandagavond aan de ‘Tafel van Franciscus’ doen. Ik moet dan dikwijls denken aan wat Jezus tegen de leerlingen gezegd heeft: ‘Geven jullie hen maar te eten’.”

In de film over de praktijk van barmhartigheid vertelt diaken Dashorst: “Wij zijn er niet direct om als hulpverlener problemen op te lossen. Maar we bieden een stuk vriendschap aan.” Daarna vertellen vrijwilligers en gasten wat ze daaraan beleven.

‘Barmhartigheid: De praktijk’ is de eerste aflevering in de vierdelige serie die katholiekleven.nl maakt speciaal vanwege het Heilig Jaar van de Barmhartigheid. Binnenkort verschijnt deel twee.

Lees ook Nieuwe vierdelige serie over barmhartigheid

Websitebericht_Paul Daggenvoorde_pastoor Apeldoorn_890x525

Pastoor Paul Daggenvoorde.

Meer nieuws: