Foto’s uit Rome voor redacties parochiebladen

donderdag 24/11/2016

In de laatste week van het Heilig Jaar van de Barmhartigheid pelgrimeerden bijna 2.000 pelgrims naar Rome. Ze kwamen op dinsdag 15 november samen op de Nederlandse Dag. Katholiekleven.nl stelt eenmalig foto’s ter beschikking aan redacties van parochiebladen en de webredacties van parochiewebsites.

Op katholiekleven.nl en de bisdomwebsites werden foto’s geplaatst van fotograaf Ramon Mangold. Vijf van deze foto’s worden nu in overleg met de fotograaf ook ter beschikking gesteld voor parochies.

Parochiebladen die de foto’s willen ontvangen, kunnen een mail sturen naar contact@katholiekleven.nl.

Parochiebladen en parochiewebsites

De foto’s kunnen worden gebruikt in parochiebladen en op de websites van de parochies. Mits de fotocredit wordt vermeld: Ramon Mangold. Het intellectueel eigendom van de foto’s blijft namelijk liggen bij de fotograaf. Voor de parochies en bisdomuitgaven is een gebruik overeengekomen.

Coördinator van katholiekleven.nl Daphne van Roosendaal: “Een veel voorkomend misverstand is dat foto’s van internet gratis zijn. Maar dit is vaak niet zo. We zijn daarom blij dat we deze foto’s beschikbaar kunnen stellen voor de parochiewebsites en de parochiebladen. We hopen parochies hiermee een goede dienst te bewijzen in hun communicatie.”

Heilig Jaar van de Barmhartigheid

Parochies hebben ruimhartig gehoor gegeven aan de oproep van de paus om vorm en inhoud te geven aan het Heilig Jaar van de Barmhartigheid. In het filmpje over de Nederlandse Dag op katholiekleven.nl bedankt kardinaal Eijk de paus voor “het prachtige geschenk” van het Heilig Jaar.

De vijf foto’s die parochies via een mail aan contact@katholiekleven.nl kunnen opvragen, zijn (foto’s Ramon Mangold):

2016-11-15-pelgrims_en_-paus_franciscus_nederlandse_dagc_ramon_mangold_500pix 2016-11-15-pausfranciscus_nederlandse_dagc_ramon_mangold_500pix 2016-11-15-eucharistieviering_sint_pieter_nederlandse_dagc_ramon_mangold_500pix 2016-11-16-algemene_audientie_c_ramon_mangold_500pix 2016-11-17-viering_van_barmhartigheidc_ramon_mangold_500pix

 

Meer nieuws: