Download ‘katholiek leven vandaag’

maandag 10/9/2018

Het septembernummer van ‘katholiek leven vandaag’ wordt verzonden aan abonnees en ook op de website gepubliceerd. Het brengt het laatste nieuws van katholiekleven.nl bijeen met onder meer aandacht voor een jaar lang rozenkransgebed, een podcast over de WJD in Panama en de boodschap van de paus voor de Werelddag van de Armen (18 november 2018).

Ook kondigt de nieuwsbrief de infographic aan die katholiekleven.nl voor 7 oktober maakt. Op die dag viert de Kerk de Gedachtenis Heilige Maagd Maria van de Rozenkrans. Daaromheen is de hele maand oktober uitgegroeid tot Rozenkransmaand.

Voor wie er niet vertrouwd mee is, kan de rozenkrans een hele puzzel lijken. Op de infographic van katholiekleven.nl wordt de hele rozenkrans afgebeeld met daarbij de volledige gebedsteksten. Het bidden van de rozenkrans was nog nooit zo makkelijk.

Wist je dit?

De rozenkrans is ontstaan in de kloosters, waar elke week alle 150 psalmen werden gebeden. Voor lekenbroeders of -zusters verving men de psalmen door het bidden van 150 maal het Onze Vader. In de middeleeuwen werd dit steeds vaker het Weesgegroet. Geleidelijk aan werd de rozenkrans verbonden met de overweging van momenten uit het leven van Jezus.

Download ‘katholiek leven vandaag’ 2018-3

 

Meer nieuws: