Mgr. Woorts: ‘Barmhartigheid kan mensen veranderen’

donderdag 16/6/2016

“Het is mooi dat de verschillende aspecten van barmhartigheid in deze documentaire aan bod komen. Deze aanpak laat zien hoe rijk het begrip ‘barmhartigheid’ is en hoe wetenschap en Kerk erover denken.” Dit zegt mgr. H.W. Woorts bij de start van de nieuwe vierdelige serie van katholiekleven.nl over barmhartigheid.

Mgr. Woorts is hulpbisschop van het aartsbisdom Utrecht en voorzitter van de Commissie Heilig Jaar van de Barmhartigheid die de Nederlandse bisschoppen hebben ingesteld. Hij zegt over de vierdelige documentaire van katholiekleven.nl: “Barmhartigheid is van alle tijden en dus ook van deze tijd, zo blijkt heel duidelijk. Dat blijkt ook uit het praktijkvoorbeeld dat in één van de afleveringen indringend in beeld wordt gebracht: het werk voor dak- en thuislozen in Apeldoorn.”

Barmhartigheid is van alle tijden en dus ook van deze tijd.

“De documentaire laat op deze manier zien dat dit Heilig Jaar niet alleen maar een soort ‘tussenjaar’ is, maar dat de aandacht voor barmhartigheid mensen blijvend kan veranderen. In hun relatie met God en met hun medemensen. Dat is ook wat paus Franciscus voor ogen stond toen hij dit jaar uitriep. Deze documentaire kan mensen daarbij een stap op weg helpen.”

Lees ook Nieuwe vierdelige serie over barmhartigheid

Meer nieuws: