Sluit video

Meer dan 200 jongeren lopen Stille Omgang door nachtelijk Amsterdam

dinsdag 21/3/2017

Play

Bekijk de video over de Stille Omgang. Op de avond van 18 maart komen duizenden bedevaartgangers uit het hele land naar Amsterdam, per touringcar, per fiets of zelfs te voet, om daar de Stille Omgang te lopen, een nachtelijke stille tocht door het centrum van Amsterdam. Voor of na de Omgang wonen zij een van de twintig feestelijke eucharistievieringen bij, in een van de zeven binnenstadskerken. De jongeren pelgrims hebben in de Mozes en Aaronkerk hun eigen programma en viering.

Mgr. Punt is hoofdcelebrant in de eucharistieviering. Daarna zetten de jongeren zich in beweging. “Er is overal nog verkeer, er zijn overal mensen in de stad. Dat geeft wel een bepaalde spanning. Je komt toch echt uit voor je geloof,” vertelt Jeroen Pouw in deze video. “En zeker als jongere is dat spannend in deze tijden, waarin Kerk en geloof steeds minder aanwezig zijn in onze wereld.” Jeroen is projectleider van het jongerenprogramma. Samen met jongeren die deelnemen en bisschop Punt vertelt hij hoe bijzonder de Stille Omgang is.

De Stille Omgang volgt de route die de pastoor van de Oude Kerk in 1345 liep, nadat hij getuige was geweest van een eucharistisch wonder dat aan een zieke geschiedde: het Mirakel van Amsterdam. “Dat er nog steeds duizenden mensen uit het hele land komen om deze omgang te lopen ter ere van Christus, ter ere van het heilig Sacrament, dat is toch eigenlijk wel een ‘tweede mirakel’ van Amsterdam,” vertelt de bisschop van Haarlem-Amsterdam.

2017-03-21-stille-omgang_1

Meer van:

24 uur voor de Heer? Dat kunnen wij ook

Lees verder

Hiermee inspireert paus Franciscus mensen

Lees verder

Jongeren lopen de Stille Omgang in Amsterdam

Lees verder

Kardinaal bezoekt boerderij in Twente

Lees verder

Bisschop Wiertz neemt afscheid

Lees verder

Allerzielen en de doden begraven

Lees verder

Bisschop Liesen bezoekt zorginstelling ZorgSaam in Zeeuws-Vlaanderen

Lees verder

Vijf tips voor aanbidding

Lees verder