Sluit video

Maria Boodschap

donderdag 23/3/2017

Play

Bekijk de video over Maria Boodschap. Op 25 Maart viert de Kerk het hoogfeest van de aankondiging van de geboorte van de Heer (Maria Boodschap). In deze video vertelt Mgr. Woorts over dit bijzondere feest. De evangelist Lucas beschrijft dat de aartsengel Gabriël bij Maria komt en haar aankondigt dat uit haar Jezus de Redder geboren zal worden. Mgr. Woorts laat zien hoe het Middelrijns altaar dit prachtig verbeeldt.

Deze video is opgenomen in het Catharijneconvent, waar van 10 februari 2017 tot en met 20 augustus 2017 een uitgebreide tentoonstelling te zien is over Maria.

Vanwege deze tentoonstelling stelde Mgr. Woorts de speciale Maria Wandelroute samen. Deze voert bezoekers van de tentoonstelling op de route van Utrecht Centraal Station naar Museum Catharijneconvent langs verschillende interessante en verrassende plekken die allemaal iets met Maria te maken hebben. De wandeling laat zien, dat Maria overal vertegenwoordigd is, heel zichtbaar en soms wat meer verstopt.

Bezoek de website van het Catharijneconvent voor de wandelroute en meer informatie over de tentoonstelling “Maria”.

Lucas 1, 30-31:
De engel zei tot haar: “Vrees niet Maria, want gij hebt genade gevonden bij God. Zie, gij zult zwanger worden en een zoon ter wereld brengen, die gij de naam Jezus moet geven.”

Meer van:

Pasen is het belangrijkste feest van de christenen

Lees verder

God brengt alles tot leven

Lees verder

Zeventien zusters en een auto

Lees verder

Kerstmis: Zo komt Jezus in de wereld

Lees verder

Zo wordt Kerst 2016 zalig Kerstmis

Lees verder

Plannen voor Kerstmis

Lees verder

Waar is het Rijk van God?

Lees verder

Kleiner worden met Johannes

Lees verder