Sluit video

Kloosternacht: De nacht is een speciaal moment

woensdag 17/10/2018

Play

“De nacht is toch een speciaal moment. In de Bijbel komt vaker voor dat God mensen roept in de nacht. Het is een speciaal soort stilte, een speciale tijd, om in plaats van te slapen wakker te zijn en te luisteren naar God en alles wat Hij kan zeggen.” Koen Strijk neemt deel aan de Kloosternacht die drie kloosters in Oosterhout samen organiseren.

Vanuit de Gemeenschap Chemin Neuf is Koen betrokken bij de organisatie. De Kloosternacht wordt gehouden tijdens de bisschoppensynode in Rome over ‘jongeren, geloof en roeping’. De Kloosternacht, van zaterdag 13 op zondag 14 oktober, duurt van 19.00 uur en tot 7.00 uur.

“Het is een activiteit die ons samenbindt,” vertelt zuster Simone osb over Chemin Neuf, Catharinadal en de Onze Lieve Vrouwe Abdij. “We wonen dicht bij elkaar en wandelen zo met jongeren van het ene klooster naar het andere. In de basis hebben de kloosters dezelfde doelstelling, maar hoe we dat vormgeven is totaal anders.”

De Kloosternacht geeft een indruk van de diversiteit van religieus leven. En dat is voor beide kanten heel erg leuk. Koen: “De zusters zijn altijd blij om de jongeren te ontvangen en met hen in gesprek te gaan. En voor de jongeren is het heel waardevol om contact te hebben met de zusters, te horen hoe zij leven, hoe zij dingen zien en waarom ze dit leven gekozen hebben.”

Het thema van de Kloosternacht 2018 is ‘I have a dream’. “We gaan een beetje dromen,” vertelt Koen, die er open in gaat. Ondertussen vertelt zuster Simone wat haar droom is.

Bekijk de video hierboven.

 

Meer van:

Deze boodschap hadden jongeren voor de bisschoppen

Lees verder

Dit zijn de drie redenen voor ‘Back to Church Kerkproeverij’

Lees verder

‘Back to Church Kerkproeverij’ voor parochies

Lees verder

De heilige Franciscus: radicaal en edelmoedig

Lees verder

De goedheid van de heilige zuster Marie Adolphine

Lees verder

In Musselkanaal aan de maaltijd

Lees verder

Maria is Onze Lieve Vrouw van Eiteren

Lees verder

Een jaar lang rozenkrans gebed voor de vrede

Lees verder