Sluit video

De Kerk geeft jou steuntjes in de rug

woensdag 30/8/2017

Play

Jennie Dankbaar was niet katholiek, maar werd in 2015 opgenomen in de Katholieke Kerk. Dat gebeurde tijdens de paaswake in de Sint Nicolaasbasiliek in Amsterdam. Ze had ontdekt dat de Katholieke Kerk je als gelovige heel veel ‘steuntjes in de rug’ geeft. Ze vertelt: “Dat is in de vorm van bijvoorbeeld heel simpel een kaarsje branden, maar ook de hele liturgie met alle onderdelen.”

Die steuntjes in de rug gaven de doorslag. En in dit filmpje vertelt ze wat haar grootste verrassing was.

In het weekend van 9 en 10 september doen katholieke parochies mee met ‘Back to Church: Kerkproeverij’. Het is een uitnodiging om de band met de Katholieke Kerk te vernieuwen en verder te verdiepen. Mgr. Van den Hende zegt het zo in het boekje dat uitgeverij Adveniat voor dit weekend maakte: “‘Kerkproeverij’ wil zeggen dat je opnieuw mag proeven hoe waardevol de Kerk is in onze levenslange dialoog met God en met de mensen om ons heen. Zo bezien, is ‘Back to Church’ geen stap ‘terug’, maar een stap voorwaarts.”

Jennie Dankbaar zette die stap. Bekijk het filmpje (hierboven of op YouTube) en ontdek wat zij zo mooi en indrukwekkend vindt!

2017-08-30-jennie-dankbaar_950pix

Meer van:

Ik zit niet passief in de kerk

Lees verder

Geloven is een avontuur

Lees verder

Ik vertel graag hoe God mij helpt

Lees verder

Met elkaar beleef je meer

Lees verder

Toen wist ik: ik wil katholiek zijn

Lees verder

Ik ging op bedevaart met een heel concrete vraag

Lees verder

Ik kreeg een duwtje van God

Lees verder

‘Er moet iets meer zijn en ik wil het graag ervaren’

Lees verder