Sluit video

Ik draag het met trots

dinsdag 4/10/2016

Play

“Bij de RKJ Delft hou ik me heel erg bezig met het geloof, met verdieping. We zijn met de RKJ in 2013 naar de Wereldjongerendagen in Rio geweest. Het geeft een onwijze ‘boost’ aan je geloof dat je ziet dat je er niet alleen voor staat. We liepen echt met drie miljoen man op straat de rozenkrans te bidden. En het was supermooi dat we met drie miljoen op het strand van Copacabana sliepen.” Sasheeka Fernando komt uit Delft. Ze is sinds november 2015 voorzitter van de jongerengroep RKJ Delft. In Ik Geloof vertelt ze hoe het geloof haar kracht en steun geeft.

Ze is trots op haar geloof: “Dit is wat ik standaard om heb. Het kruis heb ik uit Sri Lanka. En deze andere heb ik gekregen toen ik twee jaar geleden naar Lourdes meeging als vrijwilligster. Ik heb ze altijd om. Voor mij is het een soort bescherming. Ik weet dat Jezus, of God, altijd wel bij me is. Maar dit is toch ook een teken van: ik ben katholiek, kijk maar, ik draag het met trots. Het is een fysiek iets om bij me te hebben.”

“Voor mij is het geloof iets geweest wat mij heel veel houvast heeft gegeven en heel veel geholpen heeft. Als ik terugkijk op bepaalde moeilijke periodes, dan zie ik hoe God mij erdoorheen heeft geholpen. Dus dat ik kracht haal uit geloof, uit het bidden. En ik zie toch ook wel dat mijn gebeden worden verhoord. Dat is altijd heel mooi om te zien, dat is voor altijd een bron van kracht en inspiratie geweest.”

SasheekaFernando_950_1

Geloof is voor mij altijd een bron van kracht en inspiratie geweest.

Meer van:

Met elkaar beleef je meer

Lees verder

Toen wist ik: ik wil katholiek zijn

Lees verder

Ik ging op bedevaart met een heel concrete vraag

Lees verder

Ik kreeg een duwtje van God

Lees verder

‘Er moet iets meer zijn en ik wil het graag ervaren’

Lees verder

Wij bidden met onze kinderen

Lees verder

De Kerk geeft jou steuntjes in de rug

Lees verder

Het was tijd om naar huis te komen

Lees verder