Sluit video

Er is zoveel te doen

maandag 31/10/2016

Play

“Geloven vraagt er altijd om om gewoon in praktijk gebracht te worden. Er is zoveel te doen in deze wereld.” In ‘Ik Geloof’ vertelt Ton Snepvangers over zijn inspiratie en wat volgens hem het allerbelangrijkst is als je vanuit je geloof wat wil betekenen voor mensen.

Ton Snepvangers is coördinator en rooms-katholiek diaconaal werker bij diaconaal centrum De Bakkerij in Leiden. De belangrijkste groepen aan wie hulp wordt gegeven zijn mensen die dak- of thuisloos zijn, vluchtelingen, mensen in financiële problemen.

Omdat sinds 1 januari de plastic tasjes niet meer gratis mee worden gegeven bij de boodschappen, maakte het diaconale centrum een linnen tas met een tekst die duidelijk maakt wat voor De Bakkerij belangrijk is in de dagelijkse hulp. Ton: “Het is heel simpel samen te vatten in de zinnetjes die op dit tasje staan: Morgen, weertje hè? God, jij hier? Wat leuk! Prima, dankje en met jou? Later! Door gewoon gedag te zeggen elke dag, door mensen even aan te spreken, proberen we hen te laten merken dat ze gezien worden.”

“We doen dat, omdat ze heel vaak binnen de reguliere hulpverlening juist dat stukje missen.”

2016-10-31-tonsnepvangers_2

Laat mensen merken dat ze gezien worden.

Meer van:

De kinderen willen weten wie Jezus is

Lees verder

Voor wie wil jij bidden tot Maria en Jezus?

Lees verder

Mijn vader verstopte deze ring voor mij in Lourdes

Lees verder

Voor mij is de heilige Benedictus heel bijzonder

Lees verder

Zo lees ik de Bijbel

Lees verder

Stel je komt straks boven en er is helemaal niets

Lees verder

Ik ben blij dat ik nu met God bezig ben

Lees verder

Het was liefde tot het uiterste

Lees verder