Sluit video

Een jaar lang rozenkrans gebed voor de vrede

dinsdag 26/6/2018

Play

“Ik ben hier met twee goede vrienden van me. Deze avond hebben we in het huis van mijn vriend hier tegenover de kerk een ‘bier en pizza avond’. Ik zocht naar een mis voor vandaag en zag dat ook de rozenkrans werd gebeden. Toen dacht ik: dan zitten we daar bier te drinken en hier wordt de rozenkrans gebeden. Laten we in ieder geval even gaan meebidden.”

Melle Punter is erbij als op de Gedachtenis van het Onbevlekt Hart van Maria (9 juni) de rozenkrans voor de vrede wordt gebeden in de Gerardus Majellakerk in Utrecht. Mgr. Woorts is hulpbisschop van het aartsbisdom Utrecht en leidt het gebed.

De Nederlandse bisschoppen bidden in 2018 elke maand op een bijzondere dag met zoveel mogelijk mensen in kerken, kapellen, thuis, verpleeghuizen de rozenkrans tot intentie van de vrede. Dit gebeurt na het honderdjarig jubileum van de verschijningen van Maria in Fatima (13 mei – 13 oktober 2017).

Bekijk de video.

Lees meer op Verenigd in gebed voor de vrede: jaar lang samen met de bisschoppen de rozenkrans bidden voor de vrede. Daar vind je ook informatie over hoe je de rozenkrans kunt bidden.

 

Meer van:

Deze boodschap hadden jongeren voor de bisschoppen

Lees verder

Kloosternacht: De nacht is een speciaal moment

Lees verder

Dit zijn de drie redenen voor ‘Back to Church Kerkproeverij’

Lees verder

‘Back to Church Kerkproeverij’ voor parochies

Lees verder

De heilige Franciscus: radicaal en edelmoedig

Lees verder

De goedheid van de heilige zuster Marie Adolphine

Lees verder

In Musselkanaal aan de maaltijd

Lees verder

Maria is Onze Lieve Vrouw van Eiteren

Lees verder