Sluit video

Dit is de Heiligdomsvaart Maastricht 2018

donderdag 31/5/2018

Play

Op zondag 27 mei wordt de 55e Heiligdomsvaart in Maastricht gehouden. Honderden pelgrims nemen ’s ochtends deel aan de eucharistieviering in de Sint-Servaasbasiliek. ’s Middags trekt de ommegang door de stad. Langs de route staan duizenden mensen.

Het is Drievuldigheidszondag. Kardinaal Eijk preekt in de eucharistieviering: “God is in zichzelf een gemeenschap van drie personen, die elkaar liefhebben. Die zich totaal aan elkaar wegschenken.”

In deze video vertelt Mgr. De Jong, hulpbisschop van Roermond, heel praktisch wat dat betekent: “Mensen die naar de Heiligdomsvaart komen, mogen ervaren dat God kracht en liefde wil geven om hen opnieuw te laten beginnen. In hun relatie met elkaar en hun relatie met God. We hopen dat mensen hier de liefde van God opnieuw mogen ervaren.”

’s Middags trekt de ommegang door de stad. De vele toeschouwers zien hoe de stoet bijbelverhalen uitbeeldt en ook het thema van de Heiligdomsvaart: Doe goed en zie niet om.

Bekijk de video, waarin deelnemers en mensen langs de route vertellen waarom deze oude traditie zo actueel en relevant is.

“Het is niet een middeleeuws theater of een soort openluchtmuseum over de katholieke cultuur van vroeger,” benadrukt op zijn beurt Mgr. De Jong. “Maar laat zien hoe we in deze tijd gestalte willen geven aan katholiek geloof.”

Op zondag 3 juni trekt de tweede ommegang door Maastricht, ter afsluiting van de Heiligdomsvaart 2018. De eerstvolgende Heiligdomsvaart vindt plaats over zeven jaar, in 2025.

Meer van:

Dit zijn de drie redenen voor ‘Back to Church Kerkproeverij’

Lees verder

‘Back to Church Kerkproeverij’ voor parochies

Lees verder

De heilige Franciscus: radicaal en edelmoedig

Lees verder

De goedheid van de heilige zuster Marie Adolphine

Lees verder

In Musselkanaal aan de maaltijd

Lees verder

Maria is Onze Lieve Vrouw van Eiteren

Lees verder

Een jaar lang rozenkrans gebed voor de vrede

Lees verder

Met geloof, hoop en liefde de straat op

Lees verder