Sluit video

Bisschop Liesen bezoekt zorginstelling ZorgSaam in Zeeuws-Vlaanderen

dinsdag 5/9/2017

Play

“Ik proef bij al deze mensen een betrokkenheid die voorbij het gewone gaat. Er is een soort mechaniek dat in gang komt als je gaat zorgen voor de ander. Als je die ander echt een centrale plek geeft in je leven, komt er iets in jezelf naar boven, iets goeds, wat je uit jezelf niet eens omhoog kon trekken.” Bisschop Liesen van Breda bezoekt op maandag 28 augustus ZorgSaam, de Blaauwe Hoeve, in Hulst.

De bisschop ontmoet bewoners en vrijwilligers. De ontmoeting met vrijwilligers vindt plaats in de kapel op het terrein. Op zondag zit de kapel vol met zo’n 180 à 190 mensen, waaronder 30 rolstoelen. Een grote groep vrijwilligers begeleidt de bewoners van en naar de kapel. Een van hen is Paul Cornelis uit Hulst.

Hij ging als kind in deze kapel naar de kerk. Maar op een gegeven moment kwam er de klad in de kerkgang, vertelt hij in deze video. Het keerpunt komt jaren later als zijn moeder wordt verpleegd in de Blaauwe Hoeve. Ze komt te sterven en haar uitvaart vindt plaats vanuit deze kapel. “En dat is het ongelooflijke, dat voelde echt als thuiskomen.”

Nu brengt hij als vrijwilliger op zondag bewoners naar de kapel. “Elke zondag ben ik weer dat nieuwe gezicht voor die mensen,” vertelt hij. “Het is een oefening in onbaatzuchtig dienen. Ik ben echt een dankbaar mens. Als ik bid tot God dan is er maar één woord en dat is: ik ben dankbaar.”

Bekijk de video met bisschop Liesen, Paul Cornelis en geestelijk verzorger diaken Kees van Geloof: hierboven of op YouTube

ZorgSaam is in heel Zeeuws-Vlaanderen actief op het gebied van thuiszorg en ouderenzorg en heeft ook een ziekenhuis. Op de locatie de Blaauwe Hoeve wordt zorg verleend aan mensen met een lichamelijke beperking en mensen met dementie. Er is een seniorenkliniek voor mensen die herstellen van een operatie voordat ze weer naar huis kunnen en een hospice.

2017-09-04-bisschopliesen_zorgsaam_950pix

Meer van:

Dit zijn de drie redenen voor ‘Back to Church Kerkproeverij’

Lees verder

‘Back to Church Kerkproeverij’ voor parochies

Lees verder

De heilige Franciscus: radicaal en edelmoedig

Lees verder

De goedheid van de heilige zuster Marie Adolphine

Lees verder

In Musselkanaal aan de maaltijd

Lees verder

Maria is Onze Lieve Vrouw van Eiteren

Lees verder

Een jaar lang rozenkrans gebed voor de vrede

Lees verder

Met geloof, hoop en liefde de straat op

Lees verder