Fieke Verhaeg

Het is fijn om iets voor een ander te kunnen betekenen.

De Werken Van

Het is fijn om iets voor een ander te kunnen betekenen

dinsdag 28/8/2018

Fieke Verhaeg is leidinggevende van de naaiafdeling van het Consuminderhuis in Heerlen: “Ik was al actief voor de Vincentiusvereniging. Daarna heb ik me ook bij het Consuminderhuis gemeld.”

In de Consuminderhuizen worden mensen geholpen die om welke reden ook in een sociaal – en daardoor vaak ook financieel – isolement terecht zijn gekomen.

Ze helpt één of twee keer per week, vertelt ze. “Met de andere dames doen we dan verstelwerk, naaien gordijnen of maken tasjes van oude kussenslopen. Het is fijn om op deze manier iets voor een ander te kunnen betekenen.”

Bezoekers met een smalle of lege beurs kunnen in de Consuminderhuizen terecht voor tweedehands kleding, huisraad en als het moet ook voedselpakketten. Hulp wordt niet zomaar gegeven. Deelnemers doen mee aan een consumindercursus.

“Ook met weinig geld en weinig spullen kun je goed leven, een huis inrichten of goede maaltijden op tafel zetten. Een taart bakken met één euro,” vertelt initiatiefneemster van het Consuminderhuis Annemiek van Deursen.

Dit is deel 5 in een reeks van 5. Deze serie ‘Consuminderhuizen Landgraaf en Heerlen’ kwam tot stand in samenwerking met het Bisdom Roermond. Foto’s: Ramon Mangold.

 

Meer van:

Blij zijn met kleine dingen brengt geluk

Lees verder

Ik moest met mijn gezin met 40 euro rondkomen

Lees verder

Ik help hier met plezier. Voor wat hoort wat

Lees verder

Mensen krijgen weer grip op hun geld en op hun leven

Lees verder

Het is belangrijk om iets van mezelf te geven

Lees verder

We ‘bemoeien’ ons met de vrije tijd van jongeren

Lees verder

Er wordt geen onderscheid gemaakt. Dat vind ik heel belangrijk

Lees verder

Vanuit mijn geloof is het belangrijk om mensen te helpen

Lees verder