Pilot uitzending ‘pausmis’ op katholiekleven LIVE

door: Redactie

18 juni 2019

foto door: Servizio Fotografico - L'Osservatore Romano

Pilot uitzending ‘pausmis’ op katholiekleven LIVE

Op zondag 23 juni (Sacramentsdag) vieren de Nederlandse bisschoppen met een plechtige eucharistieviering de verkiezing van paus Franciscus tot paus, nu zes jaar geleden (maart 2013). De viering vindt gewoonlijk elk jaar plaats en wordt dit jaar gehouden op de zondag dichtbij het hoogfeest van de heilige apostelen Petrus en Paulus. Katholiekleven.nl zendt de eucharistieviering vanaf 10.15 uur live uit op YouTube. De rechtstreekse uitzending is te bekijken via katholiekleven.nl/livestreams.

Deze livestream is de allereerste die katholiekleven.nl als videokanaal van de Nederlandse bisschoppen verzorgt. Het betreft een pilot-uitzending. Een vakkundig team is aan de slag om de livestreaming mogelijk te maken. Hiervoor is speciaal voor katholiekleven.nl een app ontwikkeld.

Katholiekleven.nl streeft ernaar om vanaf het najaar 2019 met enige regelmaat een doordeweekse eucharistieviering uit te zenden via internet. Ook is het de bedoeling om op den duur met een mobiele set bij bijzondere kerkprovinciale gelegenheden met meerdere camera’s te kunnen livestreamen.

De eucharistieviering op 23 juni wordt gehouden in de St. Jacobus de Meerdere kerk in Den Haag. Hoofdcelebrant is kardinaal Eijk. Hij verzorgt ook de homilie. De pauselijke nuntius, mgr. Cavalli, en Nederlandse bisschoppen concelebreren.

Lees ook

Illustratie

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en mis niets

Wij zijn uw inschrijving aan het verwerken.

Bedankt voor uw inschrijving op onze digitale nieuwsbrief.

Er is iets mis gegaan bij het verwerken van uw inschrijving.

× Deze popup niet meer weergeven