Opnames met de bisschoppen voor ‘Vier Pasen’

door: Redactie

17 maart 2021

foto door: Redactie

Opnames met de bisschoppen voor ‘Vier Pasen’

In de Goede Week (vanaf 28 maart) geven de bisschoppen op vierpasen.nl persoonlijk uitleg bij onderdelen van de Goede Week en Pasen. De opnames met de bisschoppen vonden plaats op 12 maart, 15 maart en 16 maart. Op 22 maart is er nog een opname met kardinaal Eijk. De eerste video komt online op Palmzondag 28 maart.

De Goede Week vanaf Palmzondag is een op weg gaan met Jezus. Zoals het altaarmissaal aangeeft: “In deze week herdenken wij het paasmysterie waarop wij ons sinds het begin van de veertigdagentijd door boetvaardigheid en naastenliefde voorbereiden.”

“Christus is zijn stad, Jeruzalem, binnengegaan om door zijn lijden, dood en verrijzenis dit mysterie te voltrekken. Laten wij daarom met geloof en eerbied deze intocht herdenken en de Heer volgen. Hij geve ons dat wij als volgelingen van zijn kruis ook mogen delen in zijn verrijzenis en in zijn leven.”

De bisschoppen vertellen in de video’s onder meer over de betekenis van Palmzondag, Witte Donderdag, Goede Vrijdag en Pasen én de periode daarna.

Lees ook

Illustratie

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en mis niets

Wij zijn uw inschrijving aan het verwerken.

Bedankt voor uw inschrijving op onze digitale nieuwsbrief.

Er is iets mis gegaan bij het verwerken van uw inschrijving.

× Deze popup niet meer weergeven