Sluit video

24 uur voor de Heer? Dat kunnen wij ook

zaterdag 17/3/2018

Play

“Ik zag plaatjes van paus Franciscus, waarop hij de biecht afnam en zelf ook biechtte. Toen dacht ik: dat kunnen wij ook.” Pastoor Martin Los doet op zaterdag 10 maart al voor de vijfde keer mee met “24 uur voor de Heer”. Net als de paus gebruikt hij social media om de vergeving van de Kerk zichtbaar te maken. “Wat is er nou makkelijker dan even een foto op een Facebook pagina zetten?”

“24 uur voor de Heer” is een combinatie van aanbidding, gebeden en de mogelijkheid om het sacrament van boete en verzoening te ontvangen. In de Parochie Licht van Christus vindt de “24 uur voor de Heer” dit jaar plaats in de Willibrord kerk in Vleuten. “We zijn blij dat onze paus Franciscus zoveel voor elkaar krijgt wereldwijd,” vertelt de van oorsprong Braziliaanse zuster Lúcia Schnekemberg. “Al die kerken in Nederland, in Brazilië, in Rusland en overal ter wereld bidden met deze actie mee. De één een paar uur, de één wat meer en de ander wat minder.”

In deze video vertelt zuster Lúcia hoe ze de biechtstoel gereed maakte, die al een tijdje niet meer was gebruikt. Emmy Bouwman vertelt wat vergeving voor haar betekent. Ze aarzelde lang en duwde het weg “Biechten? Never nooit, daar begin ik niet aan,” vertelt ze. Maar nu brengt het haar dicht bij Jezus.

Pastoor Los: “Het sacrament maakt God zichtbaar, zou je kunnen zeggen. Door wat je ziet en wat er gebeurt, weet je: ik ben in Gods nabijheid.”

2018-03-17-pastoor_martin_los_1

Meer van:

Voor de bisschopswijding: Mgr. Smeets

Lees verder

Samen aan tafel op initiatief van de paus

Lees verder

Deze boodschap hadden jongeren voor de bisschoppen

Lees verder

Kloosternacht: De nacht is een speciaal moment

Lees verder

Dit zijn de drie redenen voor ‘Back to Church Kerkproeverij’

Lees verder

‘Back to Church Kerkproeverij’ voor parochies

Lees verder

De heilige Franciscus: radicaal en edelmoedig

Lees verder

De goedheid van de heilige zuster Marie Adolphine

Lees verder